Klik Satu Kali Itung2 Amal Gan

Parikan Jowo 18+

Diposkan oleh Blog For Funz on Selasa, 12 Juli 2011


 

sore-sore golek beling, ojo sampe golek ngisor pring.
sore-sore ono rondo kempling, ojo sampe dikon jengking

ono krete mangan cempe
lali rupane eling rasane

nek tuku minyak yo malem kemis,
nek kroso penak ra gelem wis,..

awan – awan nongkrong ning prapatan,
yen golek prawan sing gelem dijak cipokan,,,

Tuku suket sak gendhel seket
Mlebune anget metune pliket..

kroso pliket, bareng wis metu…
timbang mumet, mending turu..

adem panas, masuk angin…
ra usah digagas, mundak pengen..

Nyekel endas kiwo tengen
nek di gagas malah tambah kangen ..

jajah deso, milangkori
senajan loro, tetep keri...

dolan pasar tukune pecel,
ngisor puser modele munthel...

goleko bojo wong magelang,
dimag-meg pegel’e ilang...

jangan semur go madang lemper,
didemek duwur sek ngisor ngiler...

kalajengking lali omahe,
tiwas njengking ora ono bolongane...

godhong preng tibone garing,
tiwas dijengking kok metune kuning...

suwe ora jamu
jamu sogok tuntheng
suwe ora ketemu
ketemu pisan kok wis meteng...

suwe ora jamu
jamu godhong pelem
suwe ora ketemu
ketemu maneh wis nang sarkem...

Suwe ora jamu…
Jamu godong tela…
Suwe ra ketemu …
Temu maneh lha koq wis randa….

Suwe ora jamu…
Jamu godong cocor bebek
Suwe ra ketemu ..
Temu mane koq wis tuwek.

mbedil bulus karo ngamuk
bulus luwe di pakani krupuk
bareng sadar nek sing di elus manuk
soyo gemes trus di tubruk

es buah rasane legi
tuku siji diombe sore
wegah ah… aq wedi….
mesthi ono penyakite….

tuku wedi nyang pasar pariaman
nek sampean wedi yo nganggo pengaman

Njerone bubu, onok lele dikiro kerapu
Rasane melebu, jebule kejepit pupu

duwe kenalan karo wong boyobali..
kuwi jenenge wonge ora sepiruo susune sak bal poli

Bob Tutupoli nembang kroncong
Kiwo bal poli tengen bal pingpong

Sego kucing merem mangane
Bojo plencing ono tanggane

mancal kucing neng mainan bowling
nek ditinggal plencing yo kelonan guling

Main Bowling neng kandang ternak
Kelonan guling blas ora kepenak

kandang ternak di nggo turu
ra kepenak sing penting metu

Mapan turu neng gudang peluru
Ora metu wong konangan Mbahmu

tuku klopo neng pasar loak
daripada rondho, sing prawan luwih penak..

endok gemak bunder- bunder
kroso penak gayer-gayer

Numpak becak rodane miring…
Paling penak karo miring…

Sego tanak lawuhe paru
bareng penak lali turu

sego tanak lawui kecambah
bareng penak njaluk tambah

sego tanak lawuhe jambu
nek ora penak ,nyiliho wek’e tanggamu,..

sego tanak iwak bakar
pengen penak yo do mbayar

kalah rupo menang bondo
kalah rupo menang dowo
kalah dowo menang roso

Penutup :

bang peni anaknya abdulloh
ampuni aku ya Allah…


http://bodrexcaem.blogspot.com/2010/11/parikan-jowo-18.html

{ 1 komentar... read them below or add one }

Anonim mengatakan...

Cemeleng tenan..marai ngakak : D

Poskan Komentar

Artikel Terpopuler